Μετεκπαιδεύσεις
Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση που αφορά στη Διατροφή, Ιατρική και Ορμονική Υγεία στις Γυναίκες, στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Επιστημών Διατροφής και Υγείας της Ισπανίας (Instituto de Postgrado de Ciencias de Nutrición y Salud, ICNS), και στα Ενδογενώς Μεταβολικά Νοσήματα.
Βιογραφικό
Η Ελένη Παρδάλη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη Σίνδο. Στην πτυχιακή της εργασία, η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα, ασχολήθηκε με τις βλάβες των 5’,8-κυκλο-2’-δεοξυπουρινών του DNA, τις παθήσεις με τις οποίες έχουν συνδεθεί και τη πιθανή προστατευτική δράση αντιοξειδωτικών ενώσεων έναντι αυτών των βλαβών.
Στη συνέχεια, με χορήγηση υποτροφίας, ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές με αντικείμενο «Διατροφογενωμική και Εξατομικευμένη Διατροφή» (Nutrigenomics and Personalized Nutrition), στο Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων (Universitat de les Illes Balears, UIB) στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Το Μεταπτυχιακό της έλαβε με Άριστα, καθώς και τη διπλωματική της εργασία, που αφορά στην επιγενετική δράση της διατροφής της μητέρας στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος που μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιθανή αντιστροφή των αλλοιώσεων του μεταβολισμού των ηπατικών λιπιδίων. Κατά τη διάρκεια διαμονής της στη Μαγιόρκα, διετέλεσε ασκούμενη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας (Laboratory of Molecular Biology, Nutrition, and Biotechnology, LBNB), του Πανεπιστήμιου UIB όπου και άσκησε την πρακτική της.
Από το 2022 είναι μέλος της μονάδας Ανοσοδιατροφής της Κλινικής Ρευματολογίας & Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), και εξωτερική συνεργάτιδα της ιδιωτικής κλινικής “Thessalia Γενική Κλινική”.
Στόχος της είναι η βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής μέσω του πιο απλού και απαραίτητου αγαθού, της διατροφής μας.
«Το σημαντικό είναι να ακούμε το σώμα μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη φροντίδα του. Οι ανάγκες του οργανισμού μας είναι πολλές, και η σύγχρονη καθημερινότητα προσθέτει άλλον έναν παράγοντα άγχους & stress. Η απόκτηση νέων συνηθειών μέσω της διατροφής μας, μπορεί να συμβάλλει στη δική μας ευεξία, καθώς και στην καλύτερη λειτουργικότητα. Ας προσπαθήσουμε μαζί, να βρούμε αυτόν τον μοναδικό τρόπο φροντίδας του εαυτού σου.»
Μετεκπαιδεύσεις
Έχει επίσης πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση που αφορά στη Διατροφή, Ιατρική και Ορμονική Υγεία στις Γυναίκες, στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Επιστημών Διατροφής και Υγείας της Ισπανίας (Instituto de Postgrado de Ciencias de Nutrición y Salud, ICNS).